17 maaliskuuta 2006

Kattila kiehuu

Helsingin Sanomatkin on ruvennut uutisoimaan Pariisin levottomuuksista.

Jouduin itse eilen illalla välillisesti osalliseksi Pariisin yhä levottomammaksi käyvään tilanteeseen. Koska oli kaunis ilta ja olin ollut sisällä tunkkaisessa toimistossa koko päivän, päätin kävellä pari metropysäkin väliä. Jossain vaiheessa kävelyreissuani huomasin että eräs bussi vie ihan kämppäni lähelle. Hyppäsin kyytiin, sillä bussista voi tiirailla maisemia ihan eri tavalla kuin metrotunnelista käsin. Concorden aukiolla kuski ilmoitti matkustajille, että matka päättyy siihen. Mielenosoittajat olivat tukkineet tien ja vallanneet alueen ja poliisit vartioivat sankoin joukoin läheistä Ranskan parlamenttitaloa, Assemblée Nationale:a. Tilanne näytti rauhalliselta, mutta aktiiviselta.

Jouduin siis sittenkin vaihtamaan metroon, jossa kuulutettiin että kaksi käyttämäni linjan pysäkkiä on suljettu turvallisuussyistä. Matkalla asemalle näin muutamia opiskelijoita matkalla jonnekin isot reput selässä ja tyynyt kainalossa. Menivät varmaan nukkumaan parlamentin eteen.

Jos huomenna on kaunis päivä, voisin vaikka mennä kaupungille huutelemaan muutamia iskulauseita. Täytyyhän sitä Ranskassa nyt ainakin yhteen mielenosoitukseen osallistua, etenkin näin tärkeän asian puolesta.

2 kommenttia:

Pligalita aka Maurelita kirjoitti...

Tuntuu vähän että tosiaan on kevättä rinnassa nuorilla kun pitää mellakoida...

Eilinen telkkakeskustelu aiheesta oli parasta (lue : pahinta) ranskalaista päällepuhumista - kukaan ei kuunnellut ketään, nuoret olivat äärimmäisen agressiivisia, poliitikot kapulakielisiä ja Arlette Chabot joka juonsi ohjelmaa oli helisemässä heidän kanssaan.

Ainoa hauska oli magrebilaissyntyinen tyyppi joka analysoi tilannetta huumorilla ja puolueettomasti. Oli ollut töissä Ruotsissa ja Englannissa kun täältä ei irronnut mitään, ja heitti kehään tervettä vertailua - muistuttaen että muualla ihmiset kunnioittavat myös sananvuoroa ja antavat muittenkin puhua, ja jopa KUUNTELEVAT vastapuolen mielipiteitä. Utopistista !

=D

Anita Konkka kirjoitti...

Niin, ei kai ranskalaiset malta kuunnella toisia, kun ovat niin kärsimättömiä.

Anzi, kiva kun raportoit katutasolta silminnäkijänä mitä Pariisissa tapahtuu. Minua kiinnostaa että onko siellä tulossa vuoden 1968 kaltainen kuuma kevät, jolloin opiskelijat panivat Pariiisin polvilleen. Kannatan reipasta mielenosoitushenkeä hyvän asian puolesta.